Mamografi Nasıl Çekilir? Sıkça Sorulan Sorular

mamografi

Mamografi Nasıl Çekilir? Sıkça Sorulan Sorular

1.Mamografi işlemi nasıl yapılır?

Mamografi çekimi; her iki meme dokusunun da ayrı ayrı plaklar arasında sıkıştırılması üzerine uygulanmaktadır. Bu uygulama sırasında mamografi çekilen kişiye çok düşük oranda radyasyon verilmektedir. Meme dokusu içerisinde bulunan problemler ayrıntılı bir şekilde değerlendirilebilmektedir.

2. Mamografi çekimine neden ihtiyaç duyulur?

Meme kanseri risk faktörü taşıyan kişiler, 40 yaş üzerindeki kadınlar, daha önce meme kanseri geöirmiş kişiler, elle muayene sırasında beze ya da kitle fark etmiş kişiler mamografi çektirmelidir. Öyle ki meme kanseri erken tanı; hastalığın tedavi edilebilmesi ve hastanın yaşamının son bulmaması açısından büyük önem taşımaktadır. 

3. Mamografi çekimi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mamografi çekimi öncesinde dikkat edilmesi gereken herhangi bir nokta yoktur. Ancak mamorafi çekiminin zamanı ve çekimi gerçekleştirecek olan uzmanın tecrübesi büyük önem taşımaktadır. Nitelikli görüntüler elde edilebilmesi açısından çekimi uygulayan doktor ve klinik seçiminin önemi büyüktür. 

4. Mamografi çekimi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Mamografi çekimi sonrasında; araç kullanılabilmekte, banyo alınabilmektedir. Kısacası günlük yaşama devam edilebilmektedir. Çekilen görüntülerin CD olarak alınmaması unutulmamalıdır. 

5. Mamografi ne zaman çekilmelidir? 

Regl kanaması bittikten sonraki hafta çekilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni herhangi bir gebelik şüphesinin bulunmamasıdır. Çekim sırasında hastanın maruz kalacağı radyasyon embriyoya zarar verebilmektedir. 

Web sitesinde yer alan içeriklerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi yöntemleri için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
© Copyright 2019 - Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları
Web Tasarım, Seo, Google Seo, Dijital Sağlık Ajansı, İzmir Web Tasarım
Rahim Filmi